EU Persondataforordningen

EU Persondataforordningen

KORT FORTALT: I december 2015 nåede Rådet og Europa-Parlamentet til enighed om udkastet til forordning. 8. april 2016 vedtog Rådet sin førstebehandlingsholdning. Udkastet til forordning blev siden vedtaget af Europa-Parlamentet 14. april 2016.

Lovgivningen vil således have en lovgivningsmæssig effekt fra nu af og skal senest være implementeret MAJ MÅNED 2018. Samtlige virksomheder i hele verden er berørt, hvis de vil opbevare, transportere eller behandle personlige data om europæiske statsborgere.

EU KOMMISSIONENS INTENTION: Forordnings Udkastet opdaterer og moderniserer principperne i databeskyttelsesdirektivet fra 1995 ved at fastsætte fysiske personers rettigheder og forpligtelser, der påhviler dem, som behandler data og/eller har ansvaret for databehandlingen. Der fastlægges også, hvilke metoder der skal sikre, at reglerne overholdes, og anvendelsesområdet for sanktioner mod dem, der overtræder reglerne.

HVAD OMFATTES: Persondata som under den tidligere persondatalov, nu med tilføjelse af genetiske data (for eksempel DNA) og biometriske data (for eksempel fingeraftryk).

Derudover introduceres konceptet “pseudonyme data”, som er en måde at håndtere persondata, hvor dataene og de tilknyttede informationer, der er med til at identificere personerne bag dataene, holdes adskilt.

HVEM OMFATTES:  Alle EU borgere samt specielt for børn: Samtykke fra børn vil under persondataforordningen blive reguleret særskilt fra voksne hvorfor børn under 13 år ikke kan give samtykke til behandling af persondata i forbindelse med online-serviceydelser som f.eks. spil, børneportaler og f.eks. appstores m.v.

Derudover indføres der krav om, at der foretages såkaldte “Privacy Impact Assessments” i en række situationer, hvor behandlingen af persondata kan medføre særlige risici for den enkelte.

24-72 TIMERS UNDERRETNINGSPLIGT: hvorefter underretning om alvorlige brud på datasikkerheden skal ske inden for 72 timer til de nationale datatilsyn. Både virksomheder og myndigheder skal fremover sikre, at persondatabeskyttelses reglerne overholdes samt dokumentere, at dette sker ved hjælp af interne procedurer og privatlivspolitikker som også omtales Privacy By Design og Privacy by Default.

EFTERSOM PERSONDATA FORORDNINGEN ER VEDTAGET TIL LOV GÆLDENDE MED SENEST IMPLEMENTERING 6 MAJ 2018 SÅ LÆS MERE HER:

 

 

About the Author:

Agile Development Denmark is a danish development house who can offer programming, supervision, education, supervision and can provide Hosting and APP development. We also provide service and do editing in many Open Source CMS systems and do also consider us self a leader in the SQL and NOSQL industry.