Privatliv

EU Persondataforordningen

2016-12-22T22:32:11+00:00 By |Categories: EU Persondataforordningen, Persondataforordningen|Tags: , , |

KORT FORTALT: I december 2015 nåede Rådet og Europa-Parlamentet til enighed om udkastet til forordning. 8. april 2016 vedtog Rådet sin førstebehandlingsholdning. Udkastet til forordning blev siden vedtaget af Europa-Parlamentet 14. april 2016. Lovgivningen vil således have en lovgivningsmæssig effekt fra nu af og skal senest være implementeret MAJ MÅNED 2018. Samtlige virksomheder i hele verden er berørt, hvis de vil opbevare, transportere eller behandle personlige data om europæiske statsborgere. EU KOMMISSIONENS INTENTION: Forordnings Udkastet opdaterer og moderniserer principperne i databeskyttelsesdirektivet fra 1995 ved at fastsætte fysiske personers rettigheder og forpligtelser, der påhviler dem, som behandler data og/eller har ansvaret for databehandlingen. Der fastlægges også, hvilke metoder der skal sikre, at reglerne overholdes, og anvendelsesområdet for sanktioner mod dem, der overtræder reglerne. HVAD OMFATTES: Persondata som under den tidligere persondatalov, nu med tilføjelse af genetiske data (for eksempel DNA) og biometriske data (for eksempel fingeraftryk). Derudover introduceres konceptet “pseudonyme data”, som er en måde at håndtere persondata, hvor dataene og de tilknyttede informationer, der er med til at identificere personerne bag dataene, holdes adskilt. HVEM OMFATTES:  Alle EU borgere samt specielt for børn: Samtykke fra børn vil under persondataforordningen blive reguleret særskilt fra voksne hvorfor børn under 13 år ikke kan give samtykke til behandling af persondata [...]