Safari overtager andenpladsen SOM VERDENS MEST ANVENDTE BROWSER

Nye tal viser, i en større browser sammenligning viser, at Safari har overhalet Edge-browseren. Det er ovenikøbet på Microsoft kernemarked – de stationære computere. Men i takt med mersalg af Apple computere og telefoner, har Safari også her overhalet Microsoft Edge. Forskellen på hele browsermarkedet viser at forskellen er endnu større hvorved det ikke vurderes, at kunne indhentes foreløbig, ej heller med implementering af OpenAI produkter i Microsoft Edge og Bing.com.

Markedet flytter sig som helhed, men mest til fordel for Safari og Google. Man kan undre sig over hvorfor Safari er så populær udover at de har sin egen hardware platform, men svaret kort ligger i sikkerhed og et godt Apple design.

Derudover har mange måske fundet ud af, at Edge faktisk er en Chrome Browser. Det samme gælder for Opera. Det har mange fordele, bl.a. adgang til rigtig mange plugins og add-ons, som Safari ikke har så meget af. Man kan også undre sig over hvorfor Firefox, som har slået på tromme for anonymitet, ikke er videre udbredt.

Edge ryger dermed ned på en tredjeplads over mest populære browsere på desktops. Det viser de nyeste tal fra Statcounter, hvorfra ovenstående graf er hentet.

På Desktop/PC Markedet har Safari har 11,89 procent af markedet, mens Edge tager 10,95 procent i april måned.

Googles Chrome sider dog fortsat klart på tronen med 66,22 procent, mens de sidste browsere må deles om resten.

Markedet for desktopbrowsere ser sådan her ud :

Statcounter er en analysetjeneste for webtrafik, der måler på halvanden millioner hjemmesider.

Som man kan i øverste grafik der tæller alle platforme er Safari og Edge er langt bagefter.

Safari har på tværs af alle enheder 20,48 procent af markedet, mens Edge har 4,97 procent. Chrome har 63,45 procent.

Hvordan ser det ud med browserfordelingen i Danmark?

Danmark er et af de meget tro APPLE lande og der er dermed et stor antal Apple IMAC, IPAD, IBOOK og IPHONE, som er med til at give ca. 10% ekstra udbredelse i Danmark.

Sikkerheden er dog ens på de mest kendte browsermærker, så hvad man bruger bør ikke være baseret på vurderinger af den sikkerhed der følger med i browseren.

Source: StatCounter Global Stats – Browser Market Share
Fotokredit: Statcounter

Scroll to Top