Google AI Bard kommer endelig til Danmark

Den europæiske lancering af Google AI, var forsinket, men nu kommer Bard også til Danmark. Da Googles AI-bot– og ChatGPT-konkurrent – Bard blev lanceret, var det med beskeden om, at Europa måtte vente, fordi myndighederne skulle have tid til at vurdere de persondatamæssige risici. Og en af de store interesser fra vore kunder er API AI mulighederne indenfor Google Cloud og til APP udvikling. Mange er direkte interesseret i integrationen for f.eks. Google Mail og Kontorprodukterne og andre er indenfor Cloud sammen med Firebase. Ring og høre mere hvis du vil have APS, WEB eller programmering med Google Bard. Fra i dag er tjenesten tilgængelig på 40 sprog – herunder i Danmark og på dansk.

Her i Danmark er vi selvfølgelig glade for dette, for selv om vi har haft adgang fra start, så kommer der mere interesse når en teknologi bliver gjort tilgængelige for udviklere, virksomheder og private, sagt med andre ord, så vi flere ordre på især APP/WEB området. Den første APP vi lavede bliver nu brugt LIVE indenfor revisor branchen med planlagt tidsforbrug taleintegration for fakturering. Derudover udvikler vi i øjeblikket er en APP til en fitness kæde på vej som der både laver daglige opskrifter og måler dit energi- og kalorieforbrug. Det bliver bl.a. den første APP du kan snakke med, f.eks. 0,75 CL rødvin hvis du i weekenden ønsker at tilføje på din forbrugsliste eller f.eks. 4 kogte kartofler, 200 gr hakket oksekød 12%.

Udover effektiv indlæring af allerede benyttede kunder og slutbrugere er Bard kører på sprogmodellen LaMDA, en samtalebaseret AI-model, som er trænet på store mængder information.

Bard er dog kun et eksperiment i opstartsfasen. Derfor kan chat-botten indimellem give svar, der er upræcise eller forkerte. Men i takt med at Bard benyttes af flere mennesker, bliver den gradvist bedre over tid, lyder det i meddelelsen.

De persondatamæssige risici, der førte til forsinkelsen, er ikke nævnt i presse-meddelelsen, men forleden indgik EU og USA en dataoverførselsaftale, som anerkender USA som et sikkert land at overføre data til fra EU.

Du kan se Googles informationsvideo om Bard AI produkterne her:

Kilde: Bard
Fotokredit: Bard

Scroll to Top