OpenAI STARTER PÅ CHATGPT 5.0

OpenAI har annonceret træningen af en ny AI-model, som skal efterfølge GPT-4, den nuværende teknologi bag ChatGPT. Virksomheden har også oprettet et nyt sikkerhedsudvalg for at adressere AI’s risici.

Sam Altmans OpenAI er begyndt at træne en ny avanceret kunstig intelligens model, som vil efterfølge GPT-4-teknologien, der driver den populære chatbot, ChatGPT. Samtidig har virksomheden oprettet et nyt sikkerhedsudvalg, som skal udvikle politikker og processer til at sikre teknologien.

San Francisco-startupen, som er en af verdens førende AI-virksomheder, oplyste i et blogindlæg, at de forventer, at den nye model vil bringe “det næste niveau af kapaciteter” i deres bestræbelser på at bygge “artificial general intelligence” (A.G.I.), en maskine, der kan udføre alt, hvad den menneskelige hjerne kan. Den nye model vil fungere som motor for AI-produkter som chatbots, digitale assistenter lignende Apples Siri, søgemaskiner og billedgeneratorer.

OpenAI har også meddelt, at de opretter et nyt sikkerhedsudvalg for at undersøge, hvordan de skal håndtere risiciene ved den nye model og fremtidige teknologier.

Historien om OpenAI og Sam Altman

HVEM ER OpenAI?

OpenAI blev grundlagt i december 2015 som et forskningslaboratorium inden for kunstig intelligens. Organisationens formål er at sikre, at kunstig intelligens kommer hele menneskeheden til gode. Initiativet blev taget af en gruppe visionære ledere inden for teknologi og investering, herunder Elon Musk, Sam Altman, Greg Brockman, Ilya Sutskever, Wojciech Zaremba og John Schulman. OpenAI blev etableret som en nonprofitorganisation med fokus på at fremme og udvikle AI på en sikker og gennemsigtig måde.

OpenAI har gennem årene modtaget betydelig finansiering fra forskellige kilder, herunder betydelige donationer fra sine grundlæggere. Virksomheden har arbejdet på at skabe avancerede AI-modeller og har lanceret en række produkter og teknologier, der har sat standarder inden for branchen, såsom GPT-3 og GPT-4 og nu er den fungerende consumer version GPT-4o

Hvem er Sam Altman?

Sam Altman er en prominent teknologisk iværksætter og investor, som har spillet en central rolle i udviklingen af OpenAI. Han blev født den 22. april 1985 og voksede op i St. Louis, Missouri, USA. Altman studerede computer science ved Stanford University, men valgte at droppe ud for at forfølge sine iværksætterambitioner.

Før han blev involveret i OpenAI, var Altman med til at grundlægge Loopt, en lokationsbaseret sociale netværkstjeneste, som senere blev solgt til Green Dot Corporation. Han blev derefter en del af Y Combinator, en af verdens mest kendte opstarts-inkubatorer, hvor han til sidst blev præsident. Under hans ledelse blomstrede Y Combinator og støttede mange succesfulde startups, herunder Airbnb, Dropbox og Reddit.

Som en af medstifterne af OpenAI har Altman været en drivkraft i virksomhedens mission om at sikre, at kunstig intelligens udvikles og anvendes på en måde, der er sikker og gavnlig for menneskeheden. Han har også været en aktiv stemme i diskussioner om AI’s etik og fremtid, og hans lederskab har været afgørende for OpenAI’s vækst og succes.

Kilde: Agil Udvikling A/S
Fotokredit: stock.adobe.com
Personer/Firmaer: OpenAI, Sam Altman
Copyrights: Ⓒ 2024 Copyright by https://agiludvikling.dk – kan deles ved aktivt link til denne artikel.

Scroll to Top