Adoptium er en ny Open source Java fra Eclipse

Open source firmaet Eclipse skal i fremtiden distribuerer Adoptium

Det er nu aftalt at Java-aftapningen Adoptopenjdk flytter ind under Eclipse foreningen jf. IDG. Eclipse er sammen med MyEclipse en af verdens mest udbredte værktøjer og som samtidigt en del andre open source-produkter og et veletableret økosamfund af udviklere der laver udvidelser og kildekode.

Openjdk er en open source-udgaven af Javas udvikler miljø. Oracle er ejer og også ejer af Java (R) varemærket.

Mange startups udgiver binære udgaver af miljøet men LTE-udgaverne (Long Term Edition) er de produktionsklare versioner. Dem som anvender disse er f.eks. IBM, SAP,

Udover en lang række Linux-distributioner findes der Openjdk-udgaver fra de største server hosting og cloud leverandører. Derudover er de fleste store konsulenthuse også udbydere af OpenJDK. Derudover de helt store giganter brugere af OpenJDK.JAVA som f.eks. Apple, SAP og Red Hat.

Adoptopenjdk vil skifte til Adoptium sammen med Eclipse’s overtagelse. Nogle af de hidtidige sponsorerer f.eks. Amazon AWS, Alibaba, IBM, og Microsoft Azure, men sidstnævnte udgiver dog ikke sin egen version.

Den seneste version af Java hedder 16 og næste LTE kommer formentligt i August.

Hvis du er ny indenfor Java, så tilbyder vi både konsulenter, udviklere og undervisere, der f.eks. kan vise dig, hvordan man laver løsninger til internt brug, Server Hosting Center eller Cloud tjenester.

Scroll to Top