Microsoft giver Linux GUI samt GPU acceleration til Windows Subsystem for Linux

GPU og Linux GUI-apps kommer snart på Windows Subsystem for Linux

Microsoft satser nu helhjertet på Linux men med grafiske brugerflader til Linux og med muligheden for GPU kan (WSL) vise sig at være en foretrukken platform til udviklere. Det skriver bl.a. Information ZDNet.

På fotoet herover kan du se hvad det kan bruges til. En Windows 10 computer med hele 3 forskellige Linux operativ systemer. Fra øverst til nederst: Ubuntu, OpenSuse og Fedora Linux Servere.

Linux servere fra f.eks. Fedora, OpenSuse og direkte i Windows 10 Explorer vinduet

I april annoncerede Microsoft at Windows Subsystem til Linux nu har fået integration til Linux-filerne direkte fra Windows. (Siden Windows 10 build 1903) Denne nye tilføjelse gør at din Linux Server ses direkte i Explorer vinduet og på sin vis forenkler integrationen af de 2 platforme, idet Linux Serveren nu vises i panelet til venstre som var det en ekstern harddisk eller CloudDisk.

Klikker man på dette ikon åbnes for alle de installerede Linux-distributioner. For 2 dage siden meldte Microsoft at WSL 2.0 bliver en del af Windows 10 version 2004, som netop er på vej til at blive rullet ud.

Med Linux GUI-apps på Windows 10, og nu med GPU parallel processor acceleration, er der banet vejen for applikationer der kræver meget regnekraft. Vi har her på kontoret gennemset mulighederne og mener at der er lagt op til at Microsoft markerer sig på området med Supercomputere og at disse teknologier såsom GPU er oplagt til skalering. Det er dog kun muligt pt. på Microsofts Windows Subsystem for Linux (WSL), men det kan bygges med Microsoft komponenter på Azure, men også i delte driftsapplikationer såsom delt Server Hosting Center APPS her i Danmark, med en linie til Microsoft Azure platformen.

Det er første gang at Microsoft giver en fuld Linux-kerne til Windows 10 med WSL. Versionen med Linux og GPU hedder WSL 2.0.

Windows og Linux smelter sammen og kan dele GPU Grafikkort ressourcer

Understøttelse af GUI APPS som er Linux baserede gør, at du kan kører både Microsoft APPS og Linux APPS side om side. I første omgang er det os udviklere der er målgruppen, men med den kraftige GPU acceleration kan tankerne lede hen på Kryptovaluta, Statistik beregninger, BIG Data, Analyse og f.eks. ML og AI værktøjer.

Microsoft er meget tidligt ude, formentligt på grund af deres Supercomputer annonceringer for tiden. De planlægger nemlig først at give mere information om en release dato der vedrører Linux GUI-app-support senere. Så en præcis dato er endnu ikke sat.

Men den overståede Build 2019 messe, hvor det for alvor blev klargjort at Microsoft har en forkærlighed for Linux, vil vi vurderer at Microsoft’s nybagte ’Windows 10 May 2020 Update’, vil få sin debut den 28. maj 2020.

Scroll to Top