Open Source overblik, Projekter, firmaer og organisationer som Agil Udvikling A/S støtter

Agil Udvikling A/S er stolte over at arbejde med og støtte flere førende Open Source organisationer

Disse organisationer er på forskellig måde med til at gøre Internettet til et bedre sted… mere sikkert, hurtigere, bedre og med faciliteter til udviklere og brugere som spænder fra Open Source CMS systemer til bogholderi-programmer.

Nogle af verdens største virksomheder er også Open Source leverandører og det gælder de mest kendte brands i verden som f.eks. Microsoft og Google og der er mange overraskelser både på de nye som kommer på listerne og det er tillige overraskende få som forlader listerne på TOP1000 over Open Source levandører. Flere iagttagere siger at der er gode penge i Spen Source, og et faktum er da også at Fortune 500 virksomhederne alle som en bruger Open Source i sin organisation. Ja flere bygger ligefrem deres platform på Open Source, senest f.eks. Walmart.

Open Source historie

I løbet af 90erne og ’00erne, blev Microsoft berygtet for at (bekrige) konkurrere aggressivt med selve begrebet open source – fri software, udviklet af et team af frivillige programmører fra hele verden. Men da Satya Nadella fik direktør jobbet hos Microsoft i 2014, kan man sige det har været tale om en kovending. Microsoft har omfavnet taget Open Source, og understøtter endda Open Source operativsystemet Linux på Microsoft Azure cloud computing-platform.

I dag er Microsoft verdens største pen Source leverandør, med ca. 17.000 deltagere hvor Facebook har knap 16.000. Dette er en vigtig milepæl for Microsoft, der har kæmpet sammen med Amazon at vinde kunder over til Microsoft Azure Cloud.

Strategien om at tilbyde faciliteter uden hensyn til indtjening har Gjort AZURE bedre og mere Open Source venlig.

Microsoft’s guldæg har tabt kæmpe markedsandele til Open Source

Ca. 76% af de små og store virksomheder bruger open source. Operativsystemet Linux, er nok Microsofts største konkurent, er nu de facto standard operativsystem til virksomhedens servere og hele Cloud Computing markedet (Med 88% markedsandel) Desktop versioner, Mobiltelefon operativsystemer og TV som Open Source er slået igennem på volume og har dermed taget markedsandele fra Microsoft.

Microsoft har dog ændret strategi, således, at Microsoft i dag er verdens største Open Source bidragsyder og den virksomhed med flest donationer (programmer) til Open Source.

Hvorfor betale når alternativet er både hurtigere, mere sikker og gratis ?

Psykologisk set er det nok overskriften her der har gjort at virksomhederne sikkert har migreret til Open Source. Med 85% markedsandel er server verdenen styret af Linux og Open Source, og rapporter fra bl.a. Forbes viser, at hvis du vil have succes, så skal du bygge din IT Strategi på Open Source, fordi med Open Source er du mere Agil, kan være bedre innovativ og chancen for at skabe DISRUPTIVE løsninger eer tillige størst med Open Source jf. flere af de største analyse bureauer. I samlet flok roser både IDG, FORBES, FORRESTER og GARTNER  taler rosenrødt for Open Source.

Open Source er i sig selv et disruptivt koncept, som bygger på at anvendelsen er gratis. I starten troede alle, at så kunne man ikke tjene penge, men det kan jo ikke være mere forkert. Open Source er tillige hurtigere, mere sikkert, virusfrit og til dels malware frit, for der er ikke så mange sikkerhedshuller.

Apple og Open Source i OSX

Apple som i den sammenhæng aldrig nævnes, har i årevis profiteret på UNIX operativsystemet der var Open Source. Siden 1999 er OSX blevet verdens 2. største operativsystem. OSX bygger på Steve Job’s firma NEXT hvor selve kernen er Open Source fra Mellon University og BSD.

Hvad det forretningsmæssigt har betydet for Apple er ikke lige til at sige, men i dag er Apple verdens førende på mange markeder. Igen et eksempel på en virksomhed som bygger på Open Source.

Jf. Wikipedia er Apple således en af verdens første til at omfavne Open Source.

Vi er stolte over og glade for, at vi via vore kunder har fået mange Open Source opgaver… Vi støtter nemlig en del Open Source institutioner både her i Europa og i USA.

Vi har en god tradition for at bygge servere med sikkerheden i orden og de fleste servere indeholder Open Source hvis ikke det er rene Microsoft servere.

Herunder kan du se de forskellige organisationer vi har været i berøring med og som vi kan anbefale.

The Apache Software Foundation

Apache Software Foundation (ASF) består af næsten 100 top level projekter, der dækker en bred vifte af teknologier. Vi betragter os ikke blot en gruppe af projekter at dele en server, men et fællesskab af udviklere og brugere. ASF yder support til Apache fællesskab af open source software projekter.

C Standards Committee

ISO/IEC JTC1/SC22/WG21 har udarbejdet standarden ISO/IEC 14882:2003 på programmerings-sproget C . Arbejdsgruppen mødes to til tre gange om året – i fælles tekniske sessioner med os udvalg J16. En række lande har været repræsenteret på møderne: Australien, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Tyskland, Irland, Japan, Holland, New Zealand, Norge, Rusland, Sverige, Schweiz, Storbritannien og USA.

Creative Commons

non-profit Creative Commons organisationen leverer en række licenser og værktøjer til forfattere af kreative værker. Creative Commons licenser giver udvalgte rettigheder til offentligheden, hvorfor forfatterne at beholde ophavsrettighederne mens let muliggør en deling og genbrug af deres værker.

Document Foundation

The Document Foundation er en velgørende organisation, der er hjemsted for LibreOffice suite af open source softwareprogrammer.

Eclipse Foundation

Eclipse er et open source community, hvis projekter er fokuseret på at skabe en åben udviklingsplatform bestående af extensible frameworks, tools og transittider for opbygning, implementering og administration af software i hele dets livscyklus. Eclipse Foundation er en non-profit, kan understøttes corporation, der er vært for Eclipse projekter og hjælper med at skabe en open source-fællesskabet og et økosystem af supplerende produkter og tjenester.

FreeBSD Foundation

FreeBSD Foundation er en non-profit organisation som bygger og understøtter FreeBSD og dets fællesskab. FreeBSD er et komplet Unix-lignende operativsystem til rådighed under en yderst tolerant open source-licens.

Free Software Foundation

Free Software Foundation (FSF) er en non-profit med en verdensomspændende mission at fremme computer brugernes frihed og for at forsvare rettighederne for alle fri software-brugere. FSF arbejder på at sikre frihed for computerbrugere ved at fremme udvikling og anvendelse af frie (som i frihed) software og dokumentation – især GNU operativsystemet – og kæmper mod trusler mod computerbruger frihed som digitale restriktioner Management (DRM) og softwarepatenter.

Free Software Foundation Europe

Free Software Foundation Europe (FSFE) fastholder, at friheden til at anvende, studere, dele og forbedre software er afgørende for at sikre ligeværdig deltagelse i informationsalderen. Vi arbejder for at skabe generel forståelse for og støtte til software frihed i politik, jura og samfundet som helhed.

GNOME Foundation

Gnome-projektet er et forsøg på at skabe et komplet, free and easy-to-use desktop miljø for brugerne samt en kraftfuld application development framework for software udviklere.

KDE

KDE er en international technology team, der arbejder for at skabe et frit og brugervenlig computer, tilbyder et avanceret grafisk desktop, en bred vifte af applikationer til kommunikation, arbejde, uddannelse og underholdning og en platform for at udvikle nye programmer.

Kernel.org

Kernel.org er det primære sted for Linux Kernel source, men det er meget mere end bare Linux-kerner. Linux kernen er udgivet under GNU General Public License version 2 (GPLv2), og er udviklet af bidragydere fra hele verden.

Her er links:

Linux Foundation

er en non-profit konsortium dedikerede løsninger til at fremme væksten af Linux. Grundlagt i 2007 ved sammenlægning af Open Source Development Labs og Free Standards Group, er sponsorer af Linux-skaberen Linus Torvalds og understøttes af førende teknologivirksomheder og udviklere fra hele verden. Linux Foundation støtter, beskytter og fremmer Linux ved at målrette ressourcerne og open source development community at Linux er gratis og teknisk avancerede.

De MetaBrainz Foundation

MetaBrainz Foundation driver dubliners projekt. Dubliners er en bruger opretholdt fællesskabet musik metadatabase. Musik metadata er informationer som f.eks. kunstner, album og liste over spor, der vises på et album. Dubliners indsamler disse oplysninger om musik og gør den tilgængelig for offentligheden.
NetBSD

NetBSD-projektet

er et gratis, hurtig, sikker, og ekstremt bærbart Unix-like Open Source operating system. Den er tilgængelig i en bred vifte af platforme, lige fra store servere og kraftige stationære systemer til håndholdte computere og integrerede enheder. Dens rene design og avancerede funktioner gør den fremragende til brug i både produktions- og forskningsmiljøerne, og kildekoden er frit tilgængelige under-licens.

OASIS

OASIS (Organization for the Advancement of Structured Information Standards) er en non-profit, international konsortium, som driver udviklingen, konvergens og indførelsen af e-business standarder. Konsortiet danner flere Web services standarder end nogen anden organisation, samt standarder for sikkerhed, e-handel, standardisering i den offentlige sektor og for program-specifikke markeder.

OpenBSD Projektet

OpenBSD projektet giver en gratis multi-platforms 4.4BSD-baserede UNIX-lignende operativsystem understreger portabilitet, standardisering, korrekthed, proaktiv sikkerhed og indbygget kryptering.

Open Invention Network

OIN er til støtte for intellektuel ejendomsret, der blev dannet for at fremme Linux vha. patenter at skabe et samarbejdende miljø. Det er en finpudsning af intellektuel ejendomsret model så vigtige patenter er delt i et fælles miljø. Patenter ejet af åbne opfindelse tilbydes vederlagsfri for enhver virksomhed, institution eller person, der accepterer ikke at gøre sine patenter mod Linux System. Dette giver virksomheder mulighed for at foretage betydelige corporate og kapitaludgifter investering i Linux – hjælp til økonomisk vækst.

Open Source Initiative

Open Source Initiative (OSI) er en non-profit organisation, som standardiseringsorgan. OSI vedligeholder en liste over software licenser, som opfylder Open Source Definition og fremmer Fællesskabets anvendelse og forståelse af disse licenser.

OSUOSL

Oregon State University Open Source Lab er voksende, robust open source communities. En verdensklasse hosting services gør det muligt for operativsystemet Linux, Apache webserver, Drupal content management system og over 50 andre førende open source software projekter i samarbejde med andre bidragsydere og distribuere software til millioner af brugere på verdensplan.

Python Software Foundation

Python Software Foundation (PSF) er en non-profit organisation dedikeret til at fremme open source-teknologi i forbindelse med Python Programming language. Det falder ind under den amerikanske Internal Revenue Code som en skattefri 501(c)(3) videnskabelige og pædagogiske offentlig velgørenhed, og driver sin forretning i overensstemmelse med regler for disse organisationer.

Samba

siden 1992 Samba har leveret sikre, stabile og hurtige fil- og udskriftstjenester til alle klienter, der bruger SMB/CIFS Protocol, som alle versioner af DOS og Windows, OS/2, Linux og mange andre. Samba er en vigtig komponent for at integrer Linux/Unix servere og computere i Active Directory miljøer med winbind dæmon.

Simply Secure

Simply Secure er en serviceorganisation bestræbelser på at forbedre sikkerheden og anvendeligheden af open source software.

Software Freedom Conservancy

Software Freedom Conservancy er en non-profit organisation som hjælper sine medlemmer FLOSS projekter ved at levere administrationsydelser, så projekternes ledere fortsat fokus på udvikling af software til borgernes fordel.

Scroll to Top